söndag 13 januari 2008

flytta till USA?

Jag vill fan bo i USA, i alla fall för språkets skull. Allting låter mycket mer proffsigt på engelska och alla komplimanger blir mer verkliga.

En kommentar ur Gossip Girl:
"See you tomorrow sweetheart"

på svenska?
"vi ses imorgon sötnos(?)"

INTE samma sak..

HOLLYWOOD here we come
(jag vet att det inte hade gått, haha, men man får väll drömma?)

/E

slappedag

Ibland är det sååå skönt att bara vara hemma.

Sån dag har jag haft idag, eftersom jag är riktigt trött efter gårdagens innebandyspelande.. träningsvärk för hela slanten.

Har hittat mig en ny favoritserie: Gossip Girl. Har slaggat till den hela dagen, man blir fast.
Till er som inte har sett den så börjar den sändas i Sverige om några veckor, SE!

One Tree Hill nytt avsnitt, Prison Break nytt avsnitt och Gossip Girl nytt avsnitt, det är vad som väntar i TV-väg nästa vecka, can´t wait..

Ska se ett avsnitt till nu, har 2 kvar innan jag måste vänta tills nästa släpps!

tjingeling

/E

Våga vara positiv!

Igår på Skånelagsträningen fick vi även lyssna på en föreläsning i en av pauserna; det var nog bland de bästa föreläsningar jag hört i hela mitt liv.

Väldigt kortfattat handlade den om att man ska vara positiv och sprida glädje till andra, för att själv också komma långt i livet. Igår när vi hörde detta handlade det så klart mycket inom idrotten, men han relaterade även till det verkliga livet. Det handlar om att ha den rätta attityden till saker.

Han tyckte att man, för att få den bästa självkänslan och det bästa självförtroendet, varje dag innan man gick och la sig skulle ställa sig framför badrumsspeglen och högt och tydligt berätta två saker för sig själv:
1. Vad/vem har gjort mig glad idag?
2. Vad har jag gjort för bra saker idag?

Då avslutar man dagen 97% avmed positiva tankar och de dagens tankar som förs med till nästa dag kommer till största del vara positiva. Slutar man istället dagen enbart med negativa tankar, då kommer morgondagen troligen också att bli negativ och antagligen inte gå så bra.
97 % av ens tankar förs med till nästa dag.

Ändra ditt beteende, men ge inte upp.
Det tar 21 dagar innan kroppen förstår att man har en ny vana.

Vill du kunna gå upp direkt när klockan ringer på morgonen... Eller jogga 5 km varje kväll...
GÖR DET. Plåga dig själv i början.
men ge aldrig upp; efter 21 dagar kommer din kropp vara så van att du inte tycker det är jobbigt mer.

You can make a difference!

/E

Ena,

Tack för att du finns,
du är en riktig vän.

En riktigt vän: glädjs åt din framgång istället för att bli avundsjuk och försöka låta oberörd, ökar ditt självförtroende istället för motsatsen, kan du gråta eller skratta eller vara dödsseriös med, ställer alltid upp, lyssnar, finns alltid där för dig, skäms aldrig för dig, stöttar dig alltid till att göra vad du vill och framförallt: en riktig vän är alltid en riktigt vän!
Håll hårt i dina riktiga vänner för alla har inte den turen, många förblir endast kompisar.

Iddiiiis forever <3

/E

nervositet till det positiva

igår hade vi skånelagsuttagning, den andra omgången, och det är klart att man blir nervös osv. man vill ju visa vad man går för, för att sedan ha en chans att komma med i det slutgiltiga Skånelaget.

jag hade ändå inte så höga krav på mig själv när jag kom dit, för jag vet hur svårt det är att prestera i pressade situationer samtidigt som man inte vet vad tränarna gillar osv.. därför var jag mest där för att ha kul och lära mig nya saker, sen om jag lyckades visa mig duktig och kanske till och med komma vidare så är det bara ett plus.

allting gick faktiskt bättre än förväntat, jag gjorde verkligen mitt bästa och tränaren verkade gilla mig, känns som att jag aldrig varit närmre en plats i Skånelaget.

Men som sagt vet man aldrig vad tränarna söker osv, så jag tänker inte hoppas för mycket, då blir jag bara besviken om jag inte kommer med.

Ta livet som det kommer.

/E